PRESENTACIÓ

Amb la finalitat de que pugueu conèixer qui som i els principis que guien el nostre treball a l’escola, transcrivim un punt del Projecte Educatiu de l’escola:

CARÀCTER PROPI DEL CENTRE

Nosaltres (l’equip educatiu) volem que l’escola bressol municipal “El Coral” sigui una escola oberta, que no faci discriminacions, on l’infant sigui el més important, on s’intenti respondre de la millor manera a totes les seves necessitats, on hi hagi una educació global, una bona relació amb l’equip i una bona comunicació amb les famílies i amb el medi.

L’equip educatiu i  de servei de la nostra escola volem practicar una sèrie d’actituds que ens portin a assolir uns valors concrets. Sabem que posant en  joc aquestes actituds, que prèviament hem analitzat en equip, les podrem transmetre als infants i famílies que participen a l’escola i, amb el temps, integrar alguns valors importants que ens ajudaran, a tots plegats, a integrar-nos d’una manera satisfactòria en la societat.

Algunes de les actituds a les que donem una especial importància són per exemple: el respecte, l’autonomia, l’afecte, la confiança, l’apropament, l’obertura, el compromís, la curiositat, la responsabilitat, entre d’altres. I alguns dels valors que volem viure en nosaltres mateixos i ens comprometem a transmetre als nens i nenes són: la solidaritat, la igualtat, la companyonia, la llibertat, l’alegria…

Aquests valors i actituds donen peu a poder concretar els nostres trets d’identitat com a escola bressol municipal. Aquests els desglossem de la següent manera:

1- Som una escola pública catalana que ens definim com a inclusiva, laica i respectuosa amb la pluralitat. Una escola que volem construir conjuntament entre l’equip educatiu del centre, l’ajuntament de Castellar del Vallès i SUARA Cooperativa.

2- Volem oferir una bona  qualitat educativa tenint en compte el moment evolutiu de cada un dels infants i els seus interessos perquè per a nosaltres, el nen i la nena són l’eix vertebrador de l’escola.

3- Direcció responsable: la direcció de la nostra escola vol ser responsable amb tota la gestió i administració que cal fer en la vida diària de l’escola; tractar de manera respectuosa a cada un dels membres de la comunitat educativa i oferir una actitud oberta a les diverses realitats que es donen a diferents nivells dins de l’escola.

4- Som una escola de dedicació i professionalitat docent: la nostra formació permanent és constant i ens permet entre d’altres coses, anar integrant en el nostre fer diari metodologies innovadores.

5- L’avaluació a molt nivells, caracteritza el nostre caminar com a escola que no vol quedar-se estancada. L’avaluació dels diversos aspectes ens permetrà detectar en quins d’ells hem de millorar, què hem de rectificar, què hem d’introduir… sempre tenint en l’horitzó que volem arribar a l’excel·lència docent.

6- Retiment de comptes: la nostra escola vol ser responsable en la utilització dels recursos econòmics de què disposa i transparent en el retiment de comptes donant les explicacions oportunes a qui correspongui quan sigui necessari.

7- Implicació de les famílies: volem que la nostra escola es trobi ben arrelada al medi i a la realitat cultural de la població de Castellar del Vallès. La implicació de les famílies en la vida diària de l’escola serà un camí per aconseguir-ho. Cal que elles ens ajudin a fer de l’escola una segona llar, tant pels seus fills com pels pares i les mares.

8- Preservació de l’equitat: des de l’equip de l’escola vetllarem perquè en la nostra escola es treballi, fomenti i s’executi, ja que creiem en la igualtat de condicions i oportunitats per a cada un dels infants.

9- Respecte a les idees i les creences dels alumnes i de les seves famílies o tutors: l’equip que formem l’escola bressol municipal “El Coral” respectem les idees de cada un dels membres de la comunitat educativa, malgrat que en algun moment no hi puguem estar d’acord. Aquesta actitud afavorirà un clima de confiança, d’obertura, de proximitat, d’acollida… envers als infants i les seves famílies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

SEGUEIX-NOS AL TWITTER

Join 17 other followers

VISITES D'AQUEST BLOC

  • 91.169 gràcies!